Microsoft`tan, Türk kobilere bulut teknolojisi

1dk okuma

Microsoft Türkiye‘Bulut teknolojileri’ni anlatmak üzere Bursalı kobilerle bir araya geldi



Microsoft Türkiye, teknolojinin en önemli yeniliklerinden ‘Bulut teknolojileri’ni anlatmak üzere Bursalı KOBİ’lerle bir araya geldi. Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil, düzenlenen basın toplantısında sektöre yönelik değerlendirmeler yaptı.

Gelecekle buluşma toplantılarını her sene yaptıklarını anlatan Begim Başlıgil, “Amacımız KOBİ’lere teknolojiyi kullanarak daha nasıl rekabetçi olabileceklerini, nasıl daha fazla para kazanacaklarını ve maliyetleri daha nasıl azaltacaklarını anlatıp onları küresel piyasaya açabilecek belli enstrümanlar sağlamak.” dedi.

Türkiye’deki bilişim sektörünü de değerlendiren Başlıgil, şunları söyledi: Türkiye’de bilişim sektörü büyük bir potansiyel ihtiva ediyor. Bu gün Türkiye’de bilişim sektörü 12 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip. Bunun ciddi bir kısmını donanım oluşturuyor. Bu gün ise daha çok katma değerli yazılımlara uygulamalara doğru gidiyoruz. Dünyada uygulama pazarı 2 trilyon 750 milyar dolar, Türkiye olarak ise biz bundan sadece yüzde 1 pay alıyoruz. Dolayısı ile daha çok gidecek yolumuz var uygulama pazarında. Biz istiyoruz ki Türkiye’de daha çok facebook, whatsapp, skype gibi uygulamalar çıksın ve çok hızlı büyüsünler. Biz buna bulut dünyası diyoruz. İnternet üzerinde ki uygulama kullanım dünyasına Türkiye’den de yazılıcılar uygulama geliştirip versinler.

KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...


Microsoft olarak kurumsal firmaların kullandığı her 8 uygulamanın 5’ini sağladıklarını anlatan Başlıgil, kendileri için en önemli ürünün bulut teknolojileri olduğunun altını çizerken şöyle konuştu: Bulut teknolojisi, facebook aslında bir bulut teknolojisidir, skype bulut teknolojisidir, twitter bulut teknolojisi ürünüdür. Aslında internetteki her şey bir yerde veri merkezinde durur ve bizler tüketicilerde bunu kullanırız. Aslında bu günün tüketicilerinin tamamı bulut teknolojisini kullanıyor. Buna ya çok cüzi para veriyor yada ödemiyor. O zaman Türkiye’de ki işletmeler neden çok daha fazla para ödesinler ki teknolojide? Bulutun mantığı bu, kullandığınız kadar aylık olarak ödüyorsunuz ve internette olan bir hizmeti kullanıyorsunuz.

BITCOIN İLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ VE HABERLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...


“Facebook gibi bir sosyal medyanın Türkiye’de olması için ne lazım? sorusuna karşılık Begim Başlıgil, şöyle cevap verdi: “Facebook’un veya twitter’ı çıkarmak için teknolojik altyapıda hiçbir eksiğimiz yok bizim. İnternetimiz var, Türkiye insanları çok zekiler ve çok yenilikçi teknolojiler ortaya koyabiliyorlar. Ancak birkaç konuda eksiğimiz var. Birincisi bu ürünlerin geliştiği ülkelerde regülatif altyapı çok iyi oturmuş durumda. Yani bu konu çok iyi yönetiliyor. Eğer sizin iyi bir fikriniz varsa hemen buna yatırım yapacak firmalarla bir araya geliyorsunuz, teşvik alıyorsunuz, devlet sizin arkanızda duruyor, hızlı bir şekilde o fikri parlatıyorsunuz. Ayrıca fikri mülkiyet hakları tam olarak oturmuş durumda. Çok sayıda Türk yazılımcı var ki fikri mülkiyet hakkı tam oturmadığı için gidip yurt dışında bu fikirleri realize etmeye çalışıyor. Ama bu değişti, son üç dört sene içinde işin regülatif tarafı oturdu. Elimizde teknolojik altyapıda var. Aslında şu an her şey hazır, yalnızca insanları motive etme zamanı geldi.” cihan.com haberine göre; Microsoft olarak bu alanlara senede 9,5 milyar dolar Ar-Ge harcaması yaptıklarını belirten Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil, yavaş yavaş ekonomini oraya doğru gittiğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası: